01 september 2017

New York, New York

Po 9-urnem poletu smo sredi dneva pristali na letališču JFK v New Yorku. Po skoraj dveh urah čakanja na mejno kontrolo in prtljago smo se z vlakom Air Train odpeljali z letališča do prve postaje metro sistema in do postaje, ki je bila najbližja našemu hotelu. Namestili smo se v hotelu, si nekoliko odpočili, popoldan pa namenili sprehodu po Brooklynu, raziskovanju opcij za podatkovni prenos po znosni ceni, prvim nakupom in prvim vtisom.

Naslednje jutro smo se podali na Manhattan.

Za uvodni del raziskovanja smo si zamislili vožnjo s turističnim avtobusom Big Bus – vozovnica za avtobus velja cel dan, lahko se cel krog pelješ v eni rundi ali pa vstopaš in izstopaš na postajah, ki so običajno v bližini znamenitosti.

Na avtobusu je vodič, ki ves čas govori. Ker smo šli na dve krožni vožnji – eno po spodnjem in eno po zgornjem Manhattnu, smo bili deležni dveh takih zgovornih 😊

Če si uspeš prefiltrirat uporabno od blabla o slavnih, ki so »tu hodili v šolo/kupili stanovanje/posneli film«, potem dobiš kar nekaj koristnih informacij za nadaljnje potepanje po mestu. Poleg tega ti vožnja da malo občutka o lokacijah in razdaljah. In priložnost za fotografiranje malo bolj od zgoraj (in s srede ceste).

Pa še vodič opozarja na prizore – in šofer malo upočasni za kakšen »great Kodak moment«.

Glavne znamenitosti New Yorka, ki smo jih videli/slikali, dobijo pozornost v svoji objavi. Z vožnje z avtobusom pa še nekaj stavb, pročelij, stopnic, bolj ali manj znanih imen...



Se nadaljuje